„Ще говорим след две седмици“, заяви категорично на път за Лондон националът по бокс Детелин Далаклиев. Отборът ни, съставен от четирима състезатели, отпътува за столицата на Олимпийските игри.

„Чувствам се подготвен, в последната година тренираме само за Олимпиадата. Три месеца бяхме в чужбина. Но нищо не се знае, това е голямо състезание. Всичко се случва. Жребият също е много важен. Един Господ знае само какво може да стане“, добави още Далаклиев.

Националът по бокс ще мери сили с най-добрите в този спорт в категория до 56 килограма. Детелин Далаклиев направи впечатление, че е заложил и на атрактивна прическа, която да му носи късмет на Игрите в Лондон.

Детелин Далаклиев има проблем с контузия, но тя не е тежка. "Подготвен съм добре за Oлимпиадата. Имам травма, но не е тежка. Когато излезеш на ринга всичко се забравя", каза той.

Четиримата боксьори бяха изпратени от президента на федерацията Красимир Инински, както и от Кубрат Пулев. За Лондон отпътуваха Мартин Иванов (джудо) и неговият треньор Георги Георгиев.