Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян изрази надежда родната ни състезателка Петя Неделчева да стигне до битката за медалите на Олимпиадата в Лондон.

Шефът на родната централа уточни, че това е напълно възможно заради промяната в регламента на Игрите. Ако досега олимпийският турнир започваше с директни елиминации, тази година, състезателите по бадминтон ще започват с групова фаза, и едва тогава победителите от потоците отиват на елиминации.

„Регламентът се промени и вместо директна елиминация, ще се проведе на групи, Петя Неделчева има предимство в това, защото е водач в своята група. Това й дава възможности, защото още в началото няма да срещне най-силните си съпернички“, сподели Пюзант Касабян.

„Ако стане победил в групата си, автоматично ще я изтласка сред 16-те най-добри, при добър жребий след това се надяваме да стигне до 1/4-финал, а защо не и в борбата за медал след това. Само дано да няма контузии“, уточни още шефът на федерацията.

Пюзант Касабян информира и за стартиралото днес Световно първенство по ракетлон, което се провежда на базата на Национална спортна академия в София.

„Вече започнаха игрите по двойки. Това е състезание, което обединява спортовете с ракети – тенис на маса, бадминтон, скуош и тенис. Играе се по 1 гейм до 21 точки. Много е интересно, защото има състезатели силни в една или две дисциплини, а не са подготвени в другите. Състезателите от Европа са по-зле подготвени в скуоша. Националните отбори на 16 страни ще определят и отборния шампион, ще има състезание за ветерани, както и за младежи и девойки. Конкуренцията е много силна, но имаме шансове за медали“, завърши Касабян.