Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева сподели след завръщането на тима от Лондон, че изключително много съжалява само за изпуснатия медал. В същото време, специалистът допълни, че няма търпение отново да влезе в залата и да започне работа.

Илиана Раева заяви на Летище София, че единствено капитанът Михаела Маевска се отказва на този етап. Малко след това обаче гимнастичката сподели, че е по-амбицирана от всякога да поправи грешката си, след изпускането на уреда на ленти и обръчи.

“Истината е, че ние загубихме. Ако останалите състезатели, които спечелиха четвърти и пети места и медали спечелиха, българският национален отбор по художествена гимнастика беше готов да вземе медал и изпуснахме. Предполагам, че напрежението си е оказало влиянието. Да не кажа 100, но имахме 95 процента успеваемост. Всички подиум тренировки и всички тренировки 10 дни преди състезанието нямаха нито една грешка, на нито едно цяло съчетание в тренировъчния процес. Съжалявам много, много страдаме всички”, сподели Илиана Раева.

“Надявам се, че ще продължат момичетата и още от догодина ще ви радваме пак, както беше досега”, добави треньорът.

“Изпаднаха в малко еуфория от това, че бяха в тройката след първото съчетание. Две от тях бяха доста емоционални след това. Имахме само 9 минути до второто изиграване, нямахме време. Малшанс с жребия. Аз им бях направила две такива моделирани занимания, за да тренираме тази ситуация, които тогава изиграха без грешка. Бяхме много подготвени. Съжалявам.”

“Не мога да им се карам. Те досега играха много добре, искаше ми се, а и на тях най-много им се искаше да бъдат без грешка. Казах им, че и най-големите спортисти са правили грешка на Олимпиадата, а те за 2,5 постигнаха страшно много. Но им казах, че те трябва да знаят истината, защото те изпуснаха медала. За нищо не мога да съжаля, само, че не взехме медала.”

“Единствената, която се отказва е Михаела, всички други искат да продължат да тренират. Нямам търпение да вляза в залата и да продължим да работим. На 1 септември се връщаме в залата”, завърши Илиана Раева.