„Може би продължавам", така отговори гимнастикът ни Йордан Йовчев на въпроса дали наистина с участието му на Олимпиадата в Лондон слага край на спортната си кариера. Той все още не е взел окончателно решение по въпроса, след кратка почивка се надява да има ясен отговор.

„Мога само да бъда щастлив и благодарен за цялата подкрепа, която ми оказват хората. Едно добро класиране и съм щастлив, че успях да зарадвам, до известна степен, феновете си", каза още гимнастикът.

Големият спортист сподели, че му се върти в главата идеята да отложи края на спортната си кариера: „Не искам да обещавам, че спирам, защото в момента съм в доста добра форма. Специално за олимпийските игри тренирах адски много и усилено. Успявам да влизам във финал, което е добре. Хората казват, че трябва да се откажеш, когато си на върха. Мога да продължа, но същевременно мога и да се откажа. Не съм решил още какво точно да правя. Искам първо да се възстановя, травмите, които ме съпътстват. Ако се възстановя и реша да тренирам, мога да направя едно европейско. Ако не, спирам. Мисля, че имам сили, просто не знам дали трябва. Не съм убеден на 100 процента".

Данчо Йовчев добави, че ще се съобрази с желанието на своите фенове, ако те поискат да остане, но основният въпрос е дали ще може: „Това е другото, защото когато стоиш отдолу си казваш, че е ОК, но като се качиш на халките и успоредката, много не се получават както искаш, но пък понякога става. Много е различно и в момента ми е трудно да взема решение. В момента има еуфория, чувствам се добре, минаха трудните финали, много е лесно да кажеш: Да, продължавам, няма никакъв проблем, но може би не е точно така. За момента си взимам почивка. Трябва да отдъхна малко и ... може би продължавам".