Олимпийският шампион на 100 метра при мъжете Юсейн Болт заяви, че тази дисциплина за всички почитатели на спорта си остава едно бутиково шоу. Болт също така заяви, че след победата снощи и дублирането на олимпийската титла от Пекин, нещо немислимо до момента за нито един лекоатлет, вече е "една крачка по-близо, за да се превърне в легенда".

На пресконференцията след снощния старт Болт пристигна в приповдигнато настроение, шегуваше се с всички, отговаряше иронично на някои въпроси, а дори и демонстрира "мечката гризли", която изплашила преди старта съперници и фенове по трибуните.

"Много хора се съмняваха, че ще спечеля отново. Но аз много го исках, успях и сега наистина съм щастлив. Получи ми се бягането, а също така мисля, че подарих приятни емоции на много хора. Мисля, че и момчетата около мене на другите пътеки, също се постараха и направихме заедно едно хубаво шоу, обясни Болт. Журналистите го попитаха какви указания е получил от треньора си, за да дублира олимпийската си титла в тази дисциплина от Пекин.

"Обясни ми, че не трябва да се вълнувам и да се съсредоточа на старта. За втората половина на дистанцията- това, което и направих. За следващия сезон аз мисля да постигна още по-добър резултат от този, и ние работим много усърдно по този въпрос, добави Болт. "Мисля, че вече съм готов да бъда Крал на Игрите или пък истинска легенда. Една стъпка по-близо съм до това. Но сега ми предстои 200 метра и мисля там да постигна именно това, допълни спринтьорът от Ямайка. Знаех, че ако бягам 9.60 няма кой да ме победи. Не само сега, а и изобщо, завърши Болт.