Спринтьорът от Ямайка Юсейн Болт, който стана първият лекоатлет, спечелил бяганията на 100 и 200 метра на две поредни Олимпиади, призова журналистите да го наричат "Живата легенда".

Болт дори се закани да не дава интервюта, ако репортерите не се обръщат към него с това прозвище.

"От днес ме наричайте "Живата легенда". Ако не видя това във вашите вестници, то повече не ме търсете за интервюта", каза Болт на среднощната си пресконференция на олимпийския стадион в Лондон.

Болт, придружен от другите двама спринтьори от Ямайка Йоан Блейк и Уирън Уиър, които допълниха призовата тройка на 200 метра, не спря да се шегува и изнесе истинско шоу по време на срещата си с репортерите.

"За мен всичко беше супер. Чувствах се великолепно по време на бягането, но в края на дистанцията усетих болка в крака и намалих скоростта, но и това бе достатъчно за победата. Затова не направих световен рекорд, но имам още един старт в щафетата, където също трябва да се представим на ниво", коментира Болт.

Дори въпрос за допинга не успя да развали настроението на "Живата легенда".

"Нашият отбор е чист. Постоянно ни проверяват, нямаме проблеми с допинга", каза Болт.

Спринтьорът добави, че никога не би стартирал на 400 метра, защото ненавижда тази дистанция.

"На мен и 200 метра не ми харесва много, а вие ми говорите за 400. Ненавиждам тази дисциплина и никога няма да бягам на 400 метра", каза Болт.

Той не мисли още за следващата Олимпиада в Рио де Жанейро, но се съмнява, че ще бъде в кондиция за медали и на игрите след четири години.

"През 2016 година ще бъда на 30 години, което е доста сериозна възраст. За мен Рио 2016 изглежда Мисия невъзможна, а ето тези момчета (сочи Блейк и Уиър) могат да спечелят там", коментира Болт.