Най-добрите грации в световен мащаб ще пристигнат в София за деветото издание на Световната купа по художествена гимнастика. Турнирът ще се проведе от 12 до 14 април в „Арена Армеец“ в София, като и тази година надпреварата ще бъде и квалификация на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла ще се борят за медалите.

Весела Димитрова: Възможни са оценки от 25 точки, защо не?


Играй и спечели: 3 двойни билета за Световната купа по художествена гимнастика търсят притежателите си


В индивидуалната битка България ще бъде представена от капитана Невяна Владинова и Катрин Тасева. Нашите момичета ще се конкурират с руските звезди Арина Аверина и Александра Солдатова, украинките Влада Николченко и Виктория Онопринко, Анастасия Салос и Алина Харнаско от Беларус, Линой Ашрам и Никол Зелихман от Израел, Милена Балдасари и Александра Аджурджукулезе от Италия, Евита Грискенас и Лили Мизуно от САЩ, както и още много други.

Бранимира Маркова: Сега започва сложното

При ансамблите великолепната ни петорка ще бъде в състав - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, като те ще се съревновават за призовите места с Австралия, Беларус, Египет, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Япония, Казахстан, Мексико, Русия, Словения, Украйна и САЩ.

За първи път състезанията от Световната купа ще бъдат излъчени по NOVA, a цялото състезание ще можете да наблюдавате по NOVA SPORT.

Неви: Купата в София е любимото ми състезание

Седмица преди Световната купа, столичната зала „София" ще бъде домакин на силния международен турнир Sofia Cup. Той ще се проведе от 4 до 6 април.

При жените отличията ще си оспорват 32 гимнастички, сред тях четири българки – Татяна Воложанина, Вая Драганова, Йоана Николова и Лъчезара Пекова.

Ансамблите при девойките са 17, като нашият тим е в състав: Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева, Карина Димитрова и Яна Момчилова. Треньор на грациите ни е Вяра Ваташка с помощник Цветелина Найденова.

*Забележка: В прикаченото видео може да намерите избрани моменти от официалната пресконференция преди двете предстоящи надпревари в София.