Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика в индивидуалното Бранимира Маркова е доволна от подготовката и представянето на своите състезателки от началото на сезона.

„Много съм доволна от представянето на момичетата до момента през сезона. Засега няма контузии, затова и работят много усилено. Очаквам да се представят добре на първите си състезания. Вчера Боряна Калейн се представи успешно в Тие, спечели сребърен медал на лента. Успях да гледам съчетанията на всички вече наши конкурентки и сега започна най-сложното – участието в Световните купи”, сподели Бранимира Маркова.

„Някои съчетания на конкурентките ми харесаха, други – не толкова. Виждам всички, че допускат все още грешки, което е нормално. Всички са заложили много трудности, затова и допустимите грешки са очаквани за момента.”

„Може би Боряна Калейн трябва да се научи да се концентрира малко повече по време на състезание. Играе много силно, но концентрира усилията си в едно-две съчетания, а от нея се очаква да бъде по-стабилна, да изиграе четирите си съчетания”, допълни Маркова.

Катрин Тасева и Боряна Калейн ще участват на първата Световна купа в Пезаро, Италия. На втората в София ще ни представят Невяна Владинова и Катрин Тасева.

„Определих състезанията на базата на моите наблюдения в тренировъчния процес, на турнирите, в които участваха. Иска ми се една от тях да има възможност и да почива, много е интензивен календарът ни, пътуваме всяка сряда.”

„Много емоционално е това състезание за нас в София. Очаквам да направят това, което могат, да вярват в собствените си възможности. Ако изиграят съчетанията си без грешка, очаквам медали”, добави още Бранимира Маркова.