Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова включи Ерика Зафирова и в двете съчетания. По време на контролното състезание в средата на февруари в композицията с 5 топки участва Камелия Стоилова.

В крайна сметка специалистът ще гласува доверие на Ерика Зафирова за предстоящите важни международни състезания.

Грацията се изявяваше като индивидуална състезателка до средата на 2018 година, но през август се включи в екипа на ансамбъла.

Ансамбълът на България

източник: Adore Pirin

Освен нея в състава са още Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова.

Титулярката от изминалия сезон Елена Бинева продължава да се възстановява от контузия, която получи през 2018 година. Гимнастичката участва на няколко състезания с травма, а в края на сезона се подложи на възстановителни процедури в чужбина. Въпреки че не може да участва в заниманията, Елена Бинева неизменно е до ансамбъла в залата.

Отборът ще отпътува следващата седмица за Пезаро, Италия, за първата от четирите Световни купи. Надпреварата е от 5 до 7 април. Седмица по-късно е турнирът от същия ранг, но в Арена Армеец София. Билетите за състезанието вече са в продажба.

Весела Димитрова

източник: Adore Pirin

Съчетанието с 5 топки на ансамбъла е по музика от японския анимационен филм "Наруто", а композицията с три обръча и два чифта бухалки е поставена по саундтрака от хитовия филмов мюзикъл „Най-великият шоумен” с Хю Джакман.

Ансамбълът на България

източник: Adore Pirin