Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева посети последната тренировка на грациите от националните отбори – индивидуално и ансамбъл – в зала „Раковски“ в столицата.

Раева изгледа внимателно заниманието на гимнастичките и даде своите съвети и наставления за изпълнението на композициите.  

В  залата бе и грацията от ансамбъла Елена Бинева, която все още се възстановява от травма и не тренира със съотборничките си.

 Единствено ансамбълът за девойки не бе на „Раковски“.  

Междувременно Българската федерация по художествена гимнастика и фондация „Димитър Бербатов“ подеха обща инициатива. Пред NOVA Раева обяви кампания за набиране на средства за изграждане на модерен възстановителен център на гимнастичките ни, снабден с модерна апаратура, отговаряща на нуждите на развиващия се с бързи темпове спорт.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи със СМС на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка:

IBAN: BG49FINV91501017293534

BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна банка

Припомняме, че от 12 до 14 април българските фенове ще могат да се насладят на своите любимки по време на Световната купа, която ще се проведе за поредна година в столичната „Арена Армеец“.