Старши треньорът на националния ансамбъл на България Весела Димитрова, спечелила си прозвището „Мадам Риск”, отново не изневери на себе си, нито на любителите на художествената гимнастика. Специалистът заложи на изключително атрактивни композиции, изпълнени с рискове и сложни елементи.

В опита си да надмине миналогодишната летва, която сама си постави, Весела Димитрова и екипът й успяха да създадат нови оригинални съчетания, които пленяват. И феновете, посетили на живо откритото контролно състезание в сряда (13 февруари), усетиха този заряд.

Раева за композициите на ансамбъла: Истинско шоу и Бродуей

Ансамбълът на България

източник: Adore Pirin

В съчетанието с три обръча и два чифта бухалки влизат Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. Музиката е поставена по саундтрака от хитовия филмов мюзикъл „Най-великият шоумен” с Хю Джакман. Симбиозата между музика и хореография е проектирана да отведе всеки фен на ансамбъла от пълно спокойствие до истинска еуфория за максимално кратко време. И успява.

Грациите показаха новите си съчетания пред десетки фенове (видео)

“Дами и господа, това е моментът, който сте чакали. Това е най-великото шоу!”. Сякаш Весела Димитрова и гимнастичките припяват с вокала от мюзикъла под светлините на прожекторите на един вълнуващ спектакъл. С течение на съчетанието музиката се развива до толкова, че на финала да си сигурен, че силата на художествената гимнастика и шоуто вече са в ново измерение, че всичко е възможно.

Изпълнението в сряда вечер не бе перфектно, заради неточностите, но даде ясна представа за посоката, в която ще се развива новия сезон. Риск след риск. Всичко или нищо.

Треньорският екип е преценил да изчака с първия официален старт, който за разлика от изминалите години, ще бъде едва в началото на април, в Пезаро, Италия. Седмица по-късно (12-14 април) ансамбълът ще излезе отново пред родна публика на Световната купа в Арена Армеец.

За второто съчетание, с пет топки, на мястото на Ерика Зафирова се включва Камелия Стоилова. Причината е, че Елена Бинева все още се възстановява от контузия. За композицията Весела Димитрова е заложила на саундтрака от японския анимационен филм "Наруто". Нежните нинджи на България използват уредите с подчертана оригиналност и почти като оръжия за пленяване, а посланието отново гласи, че мечтите се сбъдват.

„Весела е изключително премерен авантюрист. Не спира да показва своя изключителен потенциал на хореограф и треньор, и мисля, че ще направим нещо, което никой не очаква”, сподели президентът на федерацията Илиана Раева за новите съчетания. Бродуей. Остава да му се насладим и да повярваме, че „Това е най-великото шоу!”

Ансамбълът на България

източник: БФХГ