Въпреки изключително силното представяне на Давид “frozen” Чернански отборът на MOUZ отстъпи на Team Liquid в първия четвъртфинал от ESL Pro League по CS:GO. Словакът завърши с 53 убийства, в рамките на 2 карти, но не можа да спаси отбора си от поражението с 0:2 от американците.

TL започна битката на Inferno по силно доминиращ начин, дърпайки пред противника си със 7:1, след това с 9:2 и накрая с 11:4 рунда за първото полувреме. С победа в пистолетния рунд на втората част, подплатена с още един рунд тимът се доближи на само 3 рунда от успеха в първата карта, като се радваше на три пъти по-голямо предимство спрямо противниците си. С огромно усърдие “frozen” докара MOUZ до двуцифрен актив, но за повече нямаше сили.

Ancient се разви по-равностойно. В рамките на първите 11 рунда разликата бе само 1 в полза на TL. На почивката обаче тимът водеше с 9:6. MOUZ спечели и двата рунда с пистолети на картата, но и тук отстъпи, този път с 11:16. Силно за победителите игра Джош “oSee” Ом, който с 45 убийства изведе тима си до полуфинал, където Liquid Очкава победителя от FaZe Clan срещу Cloud9.

снимка: gettyimages