Последният четвъртфиналист на ESL Pro League по CS:GO е NAVI. Олександър “s1mple” Костилиев и съотборниците му се наложиха над Heroic с 2:1 победи и си осигуриха място в топ 8 на турнира.

Успехът обаче не дойде никак лесно за отбора на суперзвездата на CS:GO сцената. Всяка от първите 2 карти се изигра в пълен формат от по 30 рунда, като NAVI поведе с 1:0, след 16:14 на Mirage. На тази карта датският тим започна изключително силно като поведе с 6:0 рунда на СТ-страна, а след това и с 9:1. Вместо обаче да увеличи предимството си още до края на първото полувреме, Heroic загуби 5 поредни рунда.

Втората част на картата се разви далеч по-равностойно, а с нова серия от 5 поредни рунда NAVI обърна от 11:14 до 16:14. Лидер на тима бе руснакът Денис “electroNic” Шарипов с 27 убийства. Трима негови съотборници завършиха с по над 20 убийства, като така усилията на лидера на Heroic Каспер “cadiaN” Мьолер и 29-те му убийства, бяха заличени.

На Inferno се запази тенденцията играчът с най-много убийства да е на губещата страна. “s1mple” завърши с 29, като над 5 от тях бяха през дим, без да вижда противника си. NAVI имаше голямо предимство от 11:6 рунда, но серия от 10:3 за Heroic изравни общия резултат. Силното представяне на датчаните бе вдъхновено от “cadiaN” с 23 убийства и силна игра в ключови моменти от съотборниците му.

Overpass започна равностойно, като при 3:3 имаше дълга пауза в мача по технически причини. След нея обаче “s1mple” и останалите от NAVI бяха на друго ниво и взеха 7 поредни рунда, преди смяната на ролите да дойда при 10:5 в тяхна полза. Украинецът затвори мача със стил, убивайки последния си противник с нож. Той и колегите му оставиха само 2 рунда на съперника във второто полувреме и се класираха за 1/4 финалите, където ще спорят с G2 Esports.

снимка: gettyimages