Навлизаме в заключителния етап на битката за 500 хил. долара в Абу Даби. Първият тим, класирал се за финала на големия турнир по CS:GO, стана Team Liquid, който се наложи с 2:1 победи над OG, постигайки обрат.

Първата карта в двубоя беше Overpass. Там OG успя да си изгради солидно предимство на СТ-страна, дръпвайки пред опонентите с 6:1 рунда. Авансът прогресивно растеше до смяната на ролите, която дойде при 11:4, което се и очакваше в известна степен, предвид концепцията на картата Overpass. На свой ред на СТ-страна Team Liquid започна да топи изоставането си, но накрая отстъпи с 12:16. С 22 убийства се отчете чехът Адам “NEOFRAG” Зоухар, а Абдулхалик “degster” Гасанов добави 18, от които 11 със снайпер.

Team Liquid изигра чудесна Inferno, която спечели с 16:10 и изравни резултата. Марекс “YEKINDAR” Галинскис бе източникът на най-големи проблеми за OG, като завърши с 23 убийства, а Джонатан “EliGE” Яблоновски елиминира съперник в 21 случая.

На Anubis сериозните затруднения на OG се появиха. Първо “degster” и съотборниците му позволиха на противника да дръпне с 6:0, а до почивката с 11:4. В този етап снайперистът Гасанов направи едно от отиграванията на турнира, а може би дори на годината, като с далекобойното си оръжие в ситуация 1 срещу 4-ма, той излезе победител. Насладете се на класата на руснака:

При смяната на ролите, OG не успя да се възползва от победите си в първите 3 рунда на СТ-страна и да навлезе в по-дълга серия, която евентуално да изравни резултата. В крайна сметка тимът загуби целия мач, след 7:16. Този път за TL над всички беше канадецът Кийт “NAF” Маркович с 24, а “YEKINDAR” и “EliGE” завършиха с по 21 и 20 убийства.

Така OG остава на споделена трета позиция, с 85 хил. долара от наградния фонд, на стойност 1 млн. долара. От своя страна пък Team Liquid си гарантира поне една четвърт от цялата сума, а ако спечели титлата в Абу Даби, ще вземе 500 хиляди долара.

снимка: gettyimages