Последният ключов турнир за 2022-ра по CS:GO стартира със силна игра на FaZe Clan. Шампионите от IEM Кьолн постигнаха две победи на старта на състезанието в Абу Даби, с награден фонд от 1 млн. долара.

В първата среща „Клана“ надигра G2 Esports с 2:1 победи, след 10:16 на Nuke, 19:17 на Inferno и 16:4 на Ancient. С отлична игра за FaZe се прояви естонският геймър Робин “ropz” Коол, който завърши със 70 убийства на трите карти. За G2 Никола “NiKo” Ковач бе на обичайното високо ниво, отбелязвайки 65 убийства за тима си.

В спор за първото място в група А FaZe Clan се изправи срещу Team Liquid и отново спечели с 2:1 победи. Отново “karrigan” и компания загубиха първата карта и се нуждаеха от обрат, за да се класират за полуфиналите, пропускайки първия кръг на директните елиминации. На Mirage TL се наложи с 16:14, но след това претърпя тежко поражение на Inferno.

Водени от Ръсел “Twistzz” ван Дълкен геймърите от FaZe Clan дадоха само 5 рунда на опонента. Решаващата битка се проведе на Anubis, където отново канадецът блестя над всички (29 убийства, 14 умирания).

Още в самото начало крайният изход изглеждаше предрешен, след като Team Liquid взе само 1 от първите 12 рунда.

Така FaZe спечели група A и се класира за полуфинал, където очаква победителя от двойката Team Vitality срещу G2.

снимка: gettyimages