Легендарната CS:GO организация NAVI остава без трофей през 2022-ра. Украинският тим отпадна от BLAST Premier: World Final на четвъртфинал, след като отстъпи пред Team Liquid с 1:2 победи.

На Overpass TL наложи с 16:10 рунда, като Джонатан “EliGE” Яблоновски и Марекс “YEKINDAR” Галинскис записаха по 25 убийства. Суперзвездата на NAVI Олександър “s1mple” Костилиев отговори с 24, но Team Liquid поведе в резултата.

С брутално слабо начало на Ancient изглеждаше, че NAVI ще приключи пътя си към трофей още тук, но въпреки че първото полувреме на картата завърши при 4:11 “s1mple” и съотборниците му някак си се избавиха от загубата. Валерий “b1t” Ваховский записа 29 убийства, а от 4:13 NAVI спечели с 16:14.

Мнозина биха казали, че това е дало психологическо предимство на украинския тим, който започна с 2 рунда аванс на Mirage.

Нищо подобно: TL поведе с 10:5 при смяната на ролите и затвори картата с 16:9, като освен “YEKINDAR” този път Джош “oSee” Ом записа 25 убийства и двамата класираха тима си на полуфинал, където ще спорят с OG.

снимка: gettyimages