Украинският отбор NAVI започна с разочароващо поражение представянето си на последния за 2022-ра значим турнир по CS:GO BLAST Premier: World Final. Олександър “s1mple” Костилиев и съотборниците му бяха победени в интересен сблъсък от Team Vitality с 2:0 и бяха заплашени с елиминиране от турнира.

След равностойни полувремена на Inferno и 15:15 първата карта влезе в продължения.

NAVI спечели първия от допълнителните рундове, но „пчеличките“ бяха безпогрешни в следващите 4 и спечелиха с 19:16. Най-силно представяне записаха Лотан “Spinx” Гилади (29 убийства и 9 асистенции) и Матийо “ZywOo” Ербо, с 28 убийства.

Втората карта бе Nuke, като и там израелският геймър “Spinx” завърши с най-много убийства (22). NAVI започна силно на картата с 7:1 рунда, но последваха 13 безответни победи на Vitality, а класният френски тим не допусна изненада, след това предимство.

Така NAVI бе заплашен с елиминиране от турнира още в групата, преди мача си с Heroic. Срещу датчаните Валерий “b1t” Ваховский поведе своите към триумф с 30 убийства на Inferno.

Украинците спечелиха картата с 16:10. На Ancient обаче “k0nfig” и “cadiaN” се погрижиха за интригата в срещата, като те бяха лидерите, извели Heroic до 16:8 и съответно 1:1.

Всичко се реши на Nuke. Якуб “jabbi” Нигор записа 30 убийства, но цели трима от NAVI регистрираха по 24 и така украинският тим спечели с 2:1. Сега тимът се насочва към четвъртфиналите, където ще спори с Team Liquid, а победителят отива на полуфинал срещу OG.

В другия мач от първия етап на директните елиминации излизат Vitality и G2 Esports, а Heroic и Outsiders отпаднаха, след допуснати 2 загуби в групите.

снимка: gettyimages