Българските геймъри в OG Academy Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров постигнаха първата си победа на онлайн турнира по CS:GO WePlay Academy League. Родните геймъри и съотборниците им надиграха талантите от ENCE Academy с 16:13 в дебютния мач на турнира за финландците. Двубоят пък бе коментиран от българина Теодор “tedd” Борисов.

Картата, на която бе изигран двубоя бе Overpass, като досега в този си състав OG Academy не бяха играли на нея. Това може би донякъде си пролича в първите пет рунда. Въпреки че Overpass се възприема за карта, която фаворизира CT-страната, ENCE водеха с 5:0 като терористи. Началото за “shaiK” и “oxygeN” бе много тежко, но все пак останалите 10 рунда от първото полувреме бяха поделени и финландците водеха с 10:5.

Смяната на ролите в играта донесе и смяна в представянето на сънародниците ни. 5 поредни рунда за OG Academy изравниха резултата до 10:10, а при 11:11 “oxygeN” повали самостоятелно целия противников отбор за първия аванс в резултата за OG. Доминацията на тима продължи и той спечели 10 от първите 11 рунда на второто полувреме за 15:11.

27-ят рунд беше първият, който можеше да донесе първия успех в петия сезон на турнира за българските геймъри и изглеждаше, че ще бъде така. Целият отбор бе срещу едва 2-ма оцелели съперници, но някак си ENCE Academy измъкна рунда, най-вече благодарение на страхотните отигравания на “juissi”. Финландците взеха и следващия рунд за 13:15, но тогава на сцената блесна Калоян Борисов. “shaiK” се оказа в ситуация един срещу двама, но българинът запази самообладание и донесе успеха за OG Academy. Третият мач от група Б за сънародниците ни е срещу Young Ninjas, от които “shaiK” и “oxygeN” загубиха на старта на турнира.