С началото нa ESL One Cologne 2016 дойде времето и за прогнози. Допитахме се до едни от най-добрите и успешни български CS:GO отбори, в лицето на BPro Gaming, HSBG и ENRAGE, както и до популярния български стриймър Николай “CRASH” Драгомиров. В следващите редове ще разберете какви са техните прогнози за ESL One Cologne 2016.

BPro

Представителят на BPro, с който говорихме, е един от собствениците и треньор на CS:GO отбора - Димитър Славков. Оказа се, че той е присъствал на скорошните ECS финали в Лондон и е имал възможността да разговаря лично с играчи от SK Gaming и NiP. Очаква именно SK да излязат от групата си (Група D), заедно с французите от G2. Според него Fnatic също имат голям шанс и ще е борба на живот и смърт между G2 и тях. Относно Група C, треньорът на BPro смята, че Mousesports и Virtus.Pro ще се класират за четвъртфиналите. Според него Liquid напоследък показват стабилна игра, откакто играят отново със s1mple, но не мисли, че това ще им е достатъчно. В Група B, той счита, че Na’Vi и NiP ще заемат първите две места, както се очаква. Прогнозата му за Група A е, че Astralis и Dignitas, двата датски отбора, ще излязат от нея, но няма да стигнат по-далеч от това. За основни фаворити да спечелят турнира, Димитър Славков посочва SK и G2.

HSBG

Капитанът на HSBG, Николай “pNshr” Паунин даде следната прогноза: От Група A ще излязат Astralis и Dignitas, от Група B - Na’Vi и NiP, от Група C - Virtus.Pro и EnVyUs и от Група D - G2 и Fnatic. Шампион на ESL One Cologne 2016, според pNshr, ще бъде отборът на Na’Vi.

ENRAGE

Момчетата от ENRAGE също споделиха своето мнение. Според тях от Група A ще излязат Astralis и Gambit, от Група B - Na’Vi и NiP, от Група C - Liquid и EnVyUs и от Групата на смъртта - SK и G2. За шампиони на турнира, ENRAGE посочват SK Gaming.

Николай CRASH Драгомиров

Попитахме и стриймъра Николай “CRASH” Драгомиров за неговите очаквания относно ESL One Cologne. Според него Група A е най-отворена, като силите в нея са страшно изравнени. Той смята, че и CLG и Dignitas и Astralis имат шанс да оглавят групата, като залага на Dignitas. За Група B казва, че изглежда завързана. Мнението му е, че FlipSid3 са в тежка ситуация, но скорошната им форма загатва за доста тежки битки с 2 от фаворитите изобщо за спечелване на турнира - NiP и Na’Vi. Според него Optic Gaming също не са за отписване, защото в последно време са достигнали до куп добри резултати. Определя Група C като “групата на смъртта” и смята, че резултатите на четирите отбора в нея (Liquid, VP, EnVyUs и mousesports) напоследък са много нестабилни и непостоянни и всеки един би могъл да излезе победител в групата. Все пак, той залага на полските ветерани Virtus.Pro, заради опита им. Група D, според CRASH, е групата на фаворитите, като всеки от отборите в нея (SK, Fnatic, FaZe, G2) се намира в страхотна форма. Неговият фаворит за тази група е SK Gaming, които са всъщност и фаворита му за спечелване на целия турнир.

Чия прогноза ще се сбъдне? Гледайте груповата фаза на ESL One Cologne на англоезичния стрийм на ESL, за да разберете!