От 5 до 10 Юли в Кьолн, Германия ще се проведе ESL One Cologne 2016 - най-големият турнир по играта Counter-Strike: Global Offensive. Това е вторият Major (турнир, спонсориран от компанията производител, Valve) за тази година и предлага награден фонд от $1,000,000. Общо 16 отбора от цял свят ще се борят за най-голям дял от наградата и титлата шампион на ESL One Cologne 2016.

Събитието се провежда в Кьолн за поредна година и през времето се е наложило като най-голямото CS:GO събитие. Фенове от цял свят очакват с нетърпение началото на турнира, който ще определи кой е най-добрия CS:GO отбор в момента. На 5 Юли започва Груповата фаза, която ще продължи три дни. От 8 Юли действието се премества в небезизвестната Lanxess Arena, която отново ще е домакин на финалите. Тя е впечатляваща със своите мащаби, като капацитетът й е 18 000 зрители. За самото събитие има организиран и палатков лагер, в близост до Lanxess Arena, който ще предостави различни удобства и дейности за къмпингуващите Counter-Strike фенове.

Самият турнир започва с 16 отбора. Осем от тях (SK, Na’Vi, Astralis, Liquid, Fnatic, NiP, VP и CLG) са с “легендарен” статус от предишния Major турнир, MLG Columbus 2016, което автоматично ги класира за ESL One Cologne 2016. Останалите осем отбора (EnVyUs, FlipSid3, OG, Mousesports, Faze, Dignitas, G2 и Gambit) са се класирали след квалификации.

ESL One Cologne

източник: ESL One Cologne

Груповата фаза се състои от 4 групи с по 4 отбора. Първите 2 отбора от всяка група се класират за четвърт-финалите и съответно получават “легендарен” статус за следващия Major. Финалите се играят в Lanxess Arena от 8 до 10 Юли. Разпределението на наградния фонд е както следва:

1-во място: $500,000

2-ро място: $150,000

3-то/4-то място: $70,000

5-o/8-o място: $35,000

9-о/16-о място: $8,750

Дали SK (ex-Luminosity) ще повторят успеха си от MLG Columbus по-рано тази година, или Fnatic ще станат новите стари шампиони на ESL One Cologne, а може би ново име ще се окичи с Major трофей, предстои да разберем от 5 до 10 Юли. Следете Vbox7 портала, за да разберете къде можете да гледате мачовете.


За повече информация посетете официалния сайт на ESL One Cologne 2016.

ESL One Cologne

източник: ESL One Cologne