След три дни на вълнуващи Dota 2 битки, най-сетне имаме шампион! Това са момчетата от OG, които отново доказаха, че са най-добрият отбор по Dota 2 в момента.

Четирите отбора, които излязоха от групите бяха OG, Natus Vincere, Vega Squadron и, отборът с българско участие, Team Liquid.

Team Liquid отпадна на полуфинал именно от бъдещите шампиони. Иван “MinD_ContRoL” Бориславов направи забележителни отигравания по време на целия турнир, които може да видите на страницата на събитието във Vbox7. Играта на българина беше на ниво и в полуфиналния мач, като тимът му спечели убедително първата игра, но в последствие беше елиминиран от турнира, след като OG спечелиха следващите две и с резултат 2:1 продължиха към финала.

В другия полуфинален мач Natus Vincere се изправиха срещу Vega Squadron. Първата игра направи впечатление с продължителността си и многото отборни битки. В крайна сметка Natus Vincere постигнаха трудна победа с 2:0 и също се класираха за финала.

Финалът между OG и Natus Vincere беше доста едностранен. OG доминираха през първите две игри и ги спечелиха лесно. Третата игра обаче беше опспорвана. Na’Vi имаха предимство в голяма част от нея, но накрая OG успяха да обърнат нещата в своя полза и с краен резултат 3:0 станаха новите шампиони на ESL One Frankfurt. Нека да им е честито!

ESL One Frankfurt беше едно голямо Dota 2 празненство. Косплей (игра с костюми, при която феновете се обличат като любимите си герои) конкурсът също излъчи победител -  косплеърката Meruna с този страхотен Wraith King.

Българските фенове на Dota 2 имаха възможността да наблюдават на живо това събитие в ефира на Нова Спорт, както и на сайта Vbox7. Това е вторият път, в който се излъчват електронни спортове в българския ефир с български коментар, след като през март месец Нова Броудкастинг Груп излъчиха и IEM Katowice с турнири по игрите CS:GO и Hearthstone. Единствената разлика е, че този път събитието беше предавано на живо с коментар от OgreCast - Стоян “AGmurdercore” Траянов и Николай “AGNuke” Богданов. Надяваме се да има още много такива предавания и за в бъдеще!