Остават броени часове до първите мачове от тазгодишното издание на ESL One Frankfurt и е време да поговорим малко повече за това какво можем да очакваме на турнира. Очакват ни три дни изпълнени с много екшън, качествена Dota и силни емоции.

На ЛАН фазата на турнира ще вземат участие 8 отбора - Alliance, OG, Team Liquid, LGD Gaming, Vega Squadron, Na’Vi, CompLexity и Fnatic. Те са разделени на две групи, като от всяка група към финалния бракет продължават два отбора и два се прибират вкъщи с утешителната награда от 5000$ за 7-мо и 8-мо място и съответно 10000$ за 5-то и 6-то място. Двете групи са съответно:

 

Група А

.     Team Liquid
.     Alliance
.     Fnatic
.     Vega Squadron

 

Група Б

.     OG
.     CompLexity
.     LGD Gaming
.     Natus Vincere

 

Относно метата и най-играните герои може да погледнате предната ни статия тук, защото в тази статия ще се спрем по-скоро на прогнози за развитието на самите мачове, отколкото на различните избори на герои.

Гледайки групите на пръв поглед забелязваме, че и в едната и в другата има по един фаворит за спечелването на цялото събитие. Това са съответно двата финалиста от приключилия миналата седмица Manila Major - Team Liquid и OG. Предвид факта колко са изравнени силите на останалите отбори, продължаващите напред могат да бъдат колкото очаквани, толкова и изненадващи.

В група А най-лесно бихме поставили отбора на Vega Squadron на 4то място, следвани от Alliance, което поставя Fnatic на второто място, давайки им шанс да продължат. Не винаги обаче най-лесното е правилното. Видяхме, че игрите между Alliance и Fnatic от груповата фаза на Manila Major бяха изключително близки и въпреки че в крайна сметка Fnatic продължиха, няма да е изненада за никого ако шведските момчета от Alliance покажат отново старата си форма и този път превземат второто място. Ако има нещо, което сме научили за руската Dota 2 сцена, то е че никога не трябва да отписваме техните отбори. Дебнейки отстрани, чакайки удобния момент да ударят, Vega Squadron може да покажат на всички, че времето прекарано в тренировки за турнира е било достатъчно и да изкарат останалите претенденти от битката за място на финала. Въпреки всичко, най-логичната подредба след края на гуповата фаза би била следната:

  1. Team Liquid

  2. Fnatic

  3. Alliance

  4. Vega Squadron

 

Относно група Б, там нещата има потенциал да са още по-драматични. Автоматично поставяйки отбора на OG на първото място в прогнозите ни, предвид главозамайващото им представяне от последните седмици, ни остава почти непосилната задача да предвидим, кой отбор измежду CompLexity, Natus Vincere и LGD Gaming би бил втория продължаващ напред.

Въпреки доброто си представяне и добрата форма, в която се намират в момента, CompLexity са състава, който очакваме да не успее да излезе от групата. За тях отреждаме четвърто място. При това положение оставаме с два отбора, които сме виждали да смазват опонентите си с агресия, постоянно търсене на битки и упражняване на натиск в игрите си не един или два пъти. В последно време Natus Vincere са в страхотна форма, изключително мотивирани са да покажат на всички, че отново са сред топ отборите и ще се борят със зъби и нокти да продължат напред. В една малко по-смела прогноза бихме ги видели да излизат от групата си, заедно с OG. При това положение група Б придобива следния вид:

  1. OG

  2. Natus Vincere

  3. LGD Gaming

  4. CompLexity

 

След това личните ни прогнози предвещават финал между Team Liquid и OG, в който стискаме палци отбора на MinD_ControL да вземе превез и да бъде коронован за шампиона на ESL One Frankfurt 2016.

Дали прогнозите ни ще се сбъднат може да разберете по време на излъчването на мачовете на страницата на ESL One Frankfurt във vbox7.com.

ESL One Frankfurt 2016

Излъчване

Ще има директно телевизионно излъчване на мачовете от турнира с български коментар по Нова Спорт. Коментатори ще бъдат добре познатите момчета от Ogre Cast: Стоян "AGmurdercore" Траянов и Николай "AGNuke" Богданов.

Включете телевизорите на Нова Спорт в събота, с начален час 11:30, или следете англоезичния стрийм на страницата на ESL One Frankfurt 2016 във Vbox7.com!