Иван “MinD_ContRoL” Бориславов ще вземе участие в ESL One Frankfurt 2016, следващия уикенд, заедно с отбора си Team Liquid. В следващите редове ще научите малко повече подробности относно най-успешния български Dota 2 играч.

MinD_ControL е познато лице на българската Dota сцена. Професионалният му старт е през 2014 г. с отбора Vast Cast. След класирания на малки онлайн турнири, тимът преминава под логото на Aftershock Gaming, a по-късно, същата година, напускат тази организация и започват да играят под името Basically Unknown.

По време на престоя си в Basically Unknown, MinD_ContRoL дава сериозна заявка за присъствието си на професионалната сцена. В последствие той напуска отбора и поема по собствен път, като в крайна сметка се присъединява към новия отбор на KuroKy (един от ветераните на Dota сцената) - 5Jungz. Не след дълго новосформираният отбор бива разпознат като една от големите надежди на международната сцена и преминава под шапката на Team Liquid – една от най-сериозните организации в електронния спорт.

MinD_ContRoL играе като offlaner (роля, която често включва играчът да е изправен сам срещу 2-ма или 3-ма противници и въпреки неравностойното положение трябва да съумее да извади максимума от линията и да се стреми да спре развитието на противниковите герои, докато подсигурява пространство за отбора си), а героите, с които често го виждаме в игра са: Dark Seer, Clockwerk и Tusk.

Team Liquid заеха 2-ро място и прибраха $405 000 на току-що завършилият Manila Major 2016 турнир. Въпреки че загуби на финала, отборът с българско участие игра достойно, като всички игри бяха изключително оспорвани и изпълнени с обрати. Освен този гигантски успех, Team Liquid са с изключително силни представяния на големите турнири от тази година: 2-ро място на Shanghai Major (награда: $405 000), 1-во място на EPICENTER (награда: $250 000), 2-ро място на ESL One Manila (награда: $50 000). Пожелаваме им да триумфират и на ESL One Frankfurt следващия уикенд!

Следете участието на MinD_ContRoL и неговия Team Liquid на ESL One Fankfurt 2016, 18 и 19 юни, във vbox7.com

Излъчване

Ще има директно телевизионно излъчване на мачовете от турнира с български коментар по Нова Спорт. Коментатори ще бъдат добре познатите момчета от Ogre Cast: Стоян "AGmurdercore" Траянов и Николай "AGNuke" Богданов.

Включете телевизорите на Нова Спорт в събота, с начален час 11:30, или следете англоезичния стрийм на страницата на ESL One Frankfurt 2016 във Vbox7.com!