От 18 до 19 юни в Commerzbank-Arena във Франкфурт, Германия ще се проведе ESL One Frankfurt 2016 - турнир по електронния спорт Dota 2 с награден фонд $250 000. Общо 8 отбора ще се борят за първото място, като в един от тях (Team Liquid) има и български представител - добре познатият на българските Dota 2 фенове Иван “MinD_ContRoL” Бориславов.

ESL One Frankfurt е едно от най-големите и престижни Dota 2 събития. За трети път то ще се проведе в Commerzbank-Arena във Франкфурт, като отново посетителите ще могат да се насладят на най-големия екран, някога ползван за предаване на Dota 2 мачове, с размер над 550 квадратни метра. Ще има и голяма фестивална зона до арената, която ще предложи разнообразие от странични дейности, свързани с електронни спортове, косплей (конкурсна игра с костюми, при която феновете се обличат като любимите си герои) и създаване на медийно съдържание.

Самият турнир ще изправи 8 от най-добрите отбори в света в битка за титлата и най-голям дял от наградния фонд с размер от $250 000. Три отбора са с директни покани (Team Liquid, Alliance и OG), един отбор се е класирал от квалификацията за Югоизточна Азия (Fnatic), два от Европейската квалификация (Natus Vincere, Vega Squadron), един от квалификацията за Северна Америка (compLexity) и един от Китайската квалификация (LGD Gaming). Разпределението на наградния фонд е както следва:

1-во място: $125 000

2-ро място: $50 000

3-то/4-то място: $22 500

5-о/6-о място: $10 000

7-о/8-о място: $5 000

Отборите са разпределени в 2 групи, като най-добрите два от всяка продължават към полу-финал.

Team Liquid, в чиито редици играе и българинът Иван “MinD_ContRoL” Бориславов, са със силни скорошни представяния на турнири като Shanghai Major 2016 (2-ро място), ESL One Manila 2016 (2-ро място), EPICENTER (1-во място), а в момента играят на The Manila Major 2016. Пожелаваме им успех и на ESL One Frankfurt!

ESL E games

Очаквайте още новини относно турнира, включително подробности къде ще можете да гледате мачовете, скоро!

За повече информация посетете официалния сайт на събитието: ESL One Frankfurt 2016

ESL E games