Предстои петият сезон на ЕSL Southeast Europe Championship - международен шампионат по игрите Counter-Strike: Global Offensive и League of Legends за отбори от Югоизточна Европа. За първи път финалите на състезанието ще се проведат в България, като събитието ще се осъществи на 24 и 25 юни в рамките на ОN! Fest.

източник: ESL

Southeast Europe Championship е esport шампионат, обхващащ различни игри, който изправя едни срещу други претенденти от Югоизточна Европа. В надпреварата участие могат да вземат отбори от България, Гърция, Унгария, Румъния и Адриатическия регион. Всяка държава организира национални квалификации, след което следват международни фази и накрая LAN финали.

Дотук финалите на шампионата са се провеждали в Будапеща, Белград и Букурещ и сега за първи път ще се проведат в София. Сезон 5 на SEC отново ще предложи турнири по CS:GO и League of Legends, но този път наградният фонд е по-голям от преди - 10,000 Евро за двете игри.

Международно гейминг събитие в България

източник: ESL

Като страна домакин този сезон България има възможността да изпрати свой отбор от всяка игра директно на финалите. Директният ни финалист по League of Legends ще бъде победителят на League of Legends Champions Bulgaria, чиито финали ще се играят в кино “Арена” Запад на 9 април.

Международният шампионат ще се проведе на 24-ти и 25-ти юни в рамките на дългоочаквания фестивал ON! Fest. Освен esports събитието обещава да зарадава както геймърите на други игрови заглавия, като Dota 2, Tekken, Hearthstone и др., така и феновете на косплей, графити, музика, прожекции, екстремни спортове, работилници, дискусии и много други активности от съвременната градска култура.

Международно гейминг събитие в България

източник: ESL

Повече подробности за ЕSL Southeast Europe Championship, включително информация за записване, ще намерите на официалния сайт или на страницата на ЕSL България.