Най-голямата организация за електронни спортове в света организира поредно гейминг събитие в България. ESL представя League of Legends Champions Bulgaria - шампионат по League of Legends с награден фонд от 3000 лева. Надпреварата ще включва квалификации, редовен сезон и живи финали, които ще бъдат проведени началото на април пред публика в Кино “Арена” в София.

До финалите в Кино “Арена” ще достигнат 4-те най-добри отбора. Освен най-голям дял от наградния фонд отборът победител ще получи и директно класиране за финалите на петия сезон на международния шампионат ESL Southeast Europe Championship, които ще се състоят в България през юли месец.

Финалите на League of Legends Champions Bulgaria ще се проведат в най-голямата зала в клона на Кино “Арена” на бул. “Тодор Александров”. Те няма да са единствената атракция за посетителите. Организаторите са подготвили редица странични активности.

Събитието в Кино “Арена” ще бъде едно от най-големите гейминг събития, организирани в България и е първото по рода си с подобно качество.

 За още информация и посетете League of Legends Champions Bulgaria.