Германският MOUZ победи Cloud9 в четвъртфинала на Мейджър турнира по CS:GO в Рио де Жанейро. Европейският тим загуби първата игра, но обърна срещата в своя полза и елиминира тима, който отстрани единствения българин на шампионата Цветелин “CeRq” Димитров.

Двубоят започна на Inferno, където MOUZ взе предимство от 4:0 рунда. Американската организация, за която се състезават 4-ма руснаци обаче се съвзе и след серия от 9:2, водеше на почивката с 9:6. При преминаването на Т-страна пък Cloud9 методично увеличи предимството си, за да спечели с 16:11. Най-резултатен за тима бе казахстанецът Абай “HObbit” Хасенов с 30 убийства. От руските му съотборници 20 добави Дмитри “sh1ro” Соколов.

За съжаление на Cloud9 обаче MOUZ върна развоя в изходна позиция, изравнявайки до 1:1. На Overpass германският тим, предвождан от Давид “frozen” Чернански натрупа голям аванс, който бе топен от противника, но така и не бе стопен докрай, а след 16:13 срещата се премести на Ancient.

Там изглеждаше, че “sh1ro” ще поведе своите към успеха. Cloud9 поведе с 5:0, но въпреки 22 убийства на сметката на руския снайперист, MOUZ спечели с 16:9 и се класира за следващата фаза, където ще се реши как ще изглежда топ 4.

Така Cloud9 напуска IEM Rio Major 2022 с 45 хил. долара от наградния фонд на споделено 5-8 място.

снимка: gettyimages