Отборът на Evil Geniuses с българския снайперист Цветелин “CeRq” Димитров допусна и трето поражение на Мейджър турнира по CS:GO в Рио де Жанейро, с което единственият български представител на шампионата с награден фонд 1.25 млн. долара, отпадна.

Тази нощ американският тим на българина отстъпи с 0:2 пред друг представител на САЩ – Cloud9. На Dust II нещата започнаха лошо за EG, като „гениите“ загубиха всеки от първите три рунда. Две ключови убийства в четвъртия рунд за българина обаче върнаха надеждата на тима му. При 4:4 обаче, нещо в ритъма на Evil Geniuses се пречупи и “HObbit” и руснаците в състава на Cloud9 настъпиха газта. Отличното представяне на казахстанския геймър и “sh1ro”, които завършиха с общо 41 убийства, затвориха картата с 16:5 рунда. “CeRq” бе най-резултатен за своя тим с 12 убийства.

От началото на Overpass „гениите“ тръгнаха добре и поведоха с 3:0 рунда. Отново обаче C9 се адаптира към представянето на българина и съотборниците му и взе изключително преимущество на СТ-страната. При смяната на ролите авансът бе 11:4, който бе увеличен до 14:4. Последва много силна и сърцата игра от Димитров, но за съжаление, въпреки 21-то убийства на нашето момче “CeRq” се оказа недостатъчен за обрат и EG отстъпи с 11:16.

EG напуска IEM Rio Major с 10 хил. долара от наградния фонд.