Вчера бе даден старт на плейофите на Мейджър турнира по CS:GO в Рио де Жанейро, Бразилия. Шампионът на IEM Rio Major 2022 ще стане с 500 хил. долара по-богат, а тимът на Outsiders направи първата крачка в тази посока, надигравайки Fnatic с 2:0 в първия четвъртфинал.

Четиримата руски геймъри и казахстанецът, които съставляват бившия Virtus.pro бяха категорични срещу „оранжевите“ на Inferno и Mirage.

Първата карта започна равностойно, но при 3:4 обичайните заподозрени в Outsiders вдигнаха темпото. “fame” и “Jame” завършиха с 23 и 20 убийства, а още 20 добави “FL1T”. До почивката резултатът стана 10:5 за „аутсайдерите“, и въпреки силния старт на Fnatic на втората част и изравняването на резултата, руските геймъри отново си изградиха предимство, с което да спечелят с 16:11.

На Mirage нямаше съмнение кой ще спечели. Fnatic започна с 2:0, но до края на срещата взе още едва 6 рунда, а след 23 убийства в сметката на Евгений “FL1T” Лебедев Outsiders си осигуриха поне 80 хил. долара от общия награден фонд на стойност 1.25 млн. долара и вече са на полуфинал.

снимка: gettyimages