Военният конфликт между Русия и Украйна е имал огромно влияние върху формата на Natus Vincere на CS:GO сцената през 2022-ра. Това сподели звездата на NAVI Олександър “s1mple” Костилиев, на пресконференция преди BLAST Premier: World Final 2022.

„Все още вярвам, че войната „разби“ нашия отбор. Само и единствено войната. Загубихме първия ни LAN турнир в Катовице, а конфликтът бе стартирал само преди 2 дни. Тъжно е, защото ние искахме да създадем силна ера за NAVI и да печелим много. А спадът ни не се дължи на раздяла с играч или на нещо, случило се на вътрешно ниво в организацията. Случи се, заради световната обстановка. И когато това се случи, се питаш „защо“? Защо това ни се случи“, разказва легендарният снайперист.

Той обаче остава положително настроен към 2023-та година и вярва, че с много тренировки NAVI може да се върне към върховете, които покори през 2021-ва. В края на миналата година украинският тим спечели 8 поредни турнира, но през 2022-ра все няма трофей.

На BLAST Premier: World Final 2022, който ще се проведе в Абу Даби от днес до 18-ти декември, е последният шанс за медал за NAVI тази година.

снимка: gettyimages