G2 Esports се класира за финала на BLAST Premier: World Final, където ще спори с Team Liquid, а победителят ще вземе 500 хил. долара от наградния фонд на CS:GO събитието.

В полуфинала G2 се наложи над FaZe Clan с 2:0, в оспорван сблъсък. Битката започна на Nuke, където FaZe дръпна с 5:1, но последва обрат до 6:5 за „самураите“. Полувремето завърши, както и стартира – с 4 поредни рунда за „Клана“ и предимство за FaZe от 9:6. След смяната на ролите обаче Неманя “huNter-” Ковач и останали в G2 настъпиха педала на газта. Босненецът завърши с 29 убийства, 26 добави “jks” а G2 обърна и спечели с 16:14.

На Inferno мачът също бе вълнуващ. FaZe отново взе ранен аванс, който увеличаваше до преминаването си на СТ-страна. Въпреки аванса от 11:4 “karrigan” и съотборниците му трябваше да преглътнат грандиозното представяне на “huNter-”, който реализира 25 фрага и донесе победата на тима си с 16:13.

FaZe остава на споделено трето място с 85 хил. долара, а G2 си гарантира поне четвърт милион. При титла, тимът ще се тръгне от Абу Даби с двойно повече.

снимка: gettyimages