Силното представяне на CS:GO отбора на G2 донесе пета поредна победа на тима в група Б на ESL Pro League, а с това обезпечи и първото място за момчетата от испанския тим. Вчера те се наложиха с 2:0 над Outsiders, за да си гарантират участие в четвъртфиналната фаза, пропускайки първия плейофен кръг на турнира.

Нa Inferno руснаците преживяха истинско унижение, като загубиха всеки от първите 11 рунда. Прецизната игра на Никола “NiKo” Ковач и компания донесе успех с 16:2.

Събитията на Ancient бяха пълна противоположност на тези на Inferno. Outsiders поведоха с 4:1, след това с 8:2, а смяната на ролите дойде при 12:3 рунда в тяхна полза. И когато всички очакваха, че ще гледаме трети мач на Vertigo, “NiKo” и Иля “m0NESY” Осипов започнаха да диктуват събитията за G2. Всеки от тях завърши с по над 30 убийства, а картата бе пратена в продължения, след голямо завръщане за G2 в мача. В крайна сметка там те се наложиха с 4:1 над противника и затвориха с 19:16 победата в своя полза.

Outsiders все пак продължават към плейофите, тъй като записаха 3 победи в групата и заемат трето място. Заедно с тях продължава напред и отборът на FaZe Clan, който спечели късната среща с 2:0 срещу германците от BIG. Фантастичните 52 убийства в рамките на 2 карти от Робин “ropz” Коол донесоха успехи на FaZe с по 16:11 съответно на Dust II и Nuke.

Мачовете от група C на турнира започват в сряда, а другата седмица са тези от група D, където е и EG на Цветелин “CeRq” Димитров.

снимка: gettyimages