Геймърите от G2 се наложиха с 2:0 над FaZe Clan в двубой от група Б на CS:GO шампионата ESL Pro League. Испанският тим остава единственият без загуба в групата, след силното си представяне, което започна с доминантна Т-страна на Dust II и аванс от 10:5 рунда, преди смяната на ролите. Въпреки че FaZe Clan спечели и двата рунда с пистолети, американският тим допусна тежко поражение със 7:16.

Втората карта бе Nuke. В тази среща опонентите редуваха силни и слаби серии от рундове. Иля “m0NESY” Осипов блестя над всички със своите 28 убийства, а въпреки опитите на “broky” и “rain” от FaZe да пратят битката в решаващ трети мач, G2 се наложиха с 16:12. Победителите започнаха с 4:0, но допуснаха обрат до 4:5 рунда.

След това обаче те взеха цели 10 под ред, първо, за да затворят полувремето отново с 10:5, а след това, за да си осигурят аванс от 14:5. След силна серия за хората на Фин “karrigan” Андерсен, в която бяха спечелени 7 срещу 1 рунда, дойде и краят на двубоя, тъй като G2 бе твърде близо до успеха и не позволи изплъзването му.

В по-ранните мачове от група Б BIG надви FTW с 2:1, а Outsiders се наложиха с 2:0 над MIBR. Утре са последните мачове, които официално ще определят кои три от шестте тима ще продължат към плейофите, като MIBR и FTW вече загубиха шансове за класиране.

снимка: gettyimages