Шампионите от IEM Кьолн FaZe Clan спечелиха и третата си среща в група Б на CS:GO турнира ESL Pro League. Американската организация надигра Outsiders с 2:1 победи в интригуващ и вълнуващ двубой, в който се видяха силни и слаби моменти и за двата тима.

Всичко започна на Dust II, където Ръсел “Twistzz” ван Дълкен игра изключително важна роля за победата с 16:5 рунда. Смяната на ролите дойде при 10:5 в полза на FaZe, който започна от Т-страната, а канадецът завърши с 23 убийства и само 6 умирания.

Последва мач на Ancient, карта, избрана от FaZe Clan. Но там „кланът“ бе изключително неубедителен, през първата част взе едва 4 рунда, срещу 11 за противника, а до края на картата бе спечелен само още 1. При 14:4 в своя полза руският тим дори си позволи да използва тактически тайм аут.

Третата карта бе Inferno и започна отлично за Oustiders, които взеха първите 3 рунда като терористи, макар че Робин “ropz” Коол свали трима с пистолет в първи рунд. С много силна игра от него, “Twistzz” и Хавард “rain” Нигаард обаче FaZe Clan поведе с 10:5 на почивката и дръпна с 15:6. Нуждаещ се от само един рунд за победата американският отбор също взе тактически тайм аут, но това бе на път да му изиграе лоша шега. Бившият Virtus.pro взе 5 поредни рунда, преди най-накрая мачът да бъде затворен от FaZe Clan, който утре ще срещне G2 в пряк спор за първото място в група Б.

снимка: gettyimages