С две победи във вечерния сеанс завършиха българските боксьори втория ден от международния турнир Странджа в зала „Универсиада“. И двете дойдоха в категория до 69 кг, където първо Николай Коев от НСА, а после и националът Симеон Чамов постигнаха успех.

Коев се справи с румънеца Чепърдже Нинел с 3:0 съдийски гласа, а след това също с пълно единодушие на реферите срещата си спечели и Чамов. Така носителят на трофея за 2015 година направи първа крачка към защита на трофея, а негов съперник на 1/4-финалите утре ще е Албан Бекири от Албания.

Малшанс имаше Елиан Димитров. В първата си среща в категория до 60 кг той трябваше да слезе от ринга още едва започнал втория рунд, след като удар с глава на съперника му отвори сериозна аркада над дясната вежда. Съдиите дадоха преференция на неговия съперник – Ала Шили от Тунис, който спечели по точки с неединодушно решение.

Така Елиан за пореден път напуска с аркади голямо състезание след миналогодишната Странджа и европейското в Самоков, като и от двете спечели бронз. След срещата той трябваше да бъде зашит, тъй като раната действително се оказа сериозна.

По-рано през деня състезателите ни в категория до 75 кг Антон Димитров и Николай Асенов отпаднаха от турнира . Димитров изигра равностоен мач срещу коравия италианец Салваторе Каваларо, но в крайна сметка отстъпи с 1:2 съдийски гласа пред европейския бронзов медалист от Самоков 2015.

Асенов пък, който представя Славия, бе нокаутиран във втория рунд от Бирол Айгън от Турция. Равносметката от днешния втори ден на надпреварата за нашите е 7 победи и 5 загуби.

Трима от българските боксьори все още не са изиграли първите си срещи в турнира. Директно на 1/4-финалите утре ще боксират Тинко Банабаков (49 кг), Кристиян Димитров (91) и Петър Белберов (+91).