Габриела Димитрова донесе първата победа за България в днешния втори ден от международния боксов турнир „Странджа“, в който ще имаме общо 12 наши участници. 

Бронзовата медалистка от световното за девойки Албена 2013 надигра по категоричен начин Бузенас Какъроглу от Турция в първия си мач в категория до 54 кг при жените и се класира за 1/4-финалите на турнира. Димитрова проведе мача си премерено и разумно, игра от дистанция на туркинята, като не спря със сериите от удари през целия мач. 
Само в третия рунд тя отстъпи на съперничката си, но накрая съдиите бяха единодушни в полза на българката – 3:0 (39:37, 39:37, 39:37). 

"Доволна съм от начина, по който проведох мача. Получиха ми се нещата така, както трябваше. Не бях играла с тази съперничка, но я преодолях и гледам напред", коментира след срещата си Габриела.

На 1/4-финалите българката ще боксира срещу Анна Алимарданова от Азербайджан, която победи Делфин Мансини от Франция. Алимарданова победи Станимира Петрова на 1/4-финалите на Европейските игри в Баку 2015 в същата тази категория до 54 кг. 

Българката слезе в олимпийската до 51 кг и днес следобед ще изиграе първата си среща в нея на „Странджа“. 

Втора победа за българския женски бокс днес извоюва Светлана Каменова. В първата си среща на турнира „Странджа“ в категория до 60 кг тя не даде никакви шансове на алжирката Алу Навел и се класира за 1/4-финалите, където ще срещне датчанката Ивоне Расмусен. 

И за неспециалистите превъзходството на Светлана бе очевидно, а съдиите бяха повече от категорички – 3:0 (40:36, 40:36, 40:36). 

"Гладна съм още – бяха първите думи на Каменова, след като слезе от ринга. - И за победи, и за ядене – уточни с усмивка тя. - Мачът ми бе като тренировка, нищо особено. Още не съм влязла в турнира, а и след вчерашните неприятности със Стойка малко сме разбити целия отбор. Надявам се обаче, че постепенно ще се получават по-добре нещата. Относно датчанката – не я познавам. Те по принцип нямат голяма школа и са по-скоро аматьори. По ме интересуват китайката, туркинята и някои други медалистки от големи първенства, с които мога да се срещна в полуфинаните“, допълни Светлана.

"Много добър мач, страхотна техника и тактика“, поздрави възпитаничката си и помощник треньорът на националния ни тим Палми Ранчев. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS