12 български боксьори ще се качат на двата ринга в зала "Универсиада" днес по време на втория състезателен ден на 67-ия международен турнир "Странджа".

В първата среща за деня от 11:00 часа ще боксира националката Габриела Димитрова. В категория до 54 кг нейна съперничка ще бъде Бусеназ Чакъроглу от Турция. В около 12:30 часа своя първи мач в турнира ще изиграе и Светлана Каменова в категория до 60 кг срещу Алу Навел от Алжир.

В сутрешната сесия (около 14:15 ч.) на ринга ще се качи и европейският шампион от Самоков 2015 Даниел Асенов. Негов първи съперник на "Странджа" в категория до 52 кг ще бъде Клевис Врапи от Албания.

В следобедната сесия от 15:15 часа зрителите в "Универсиада" и на БНТ Свят ще видят световната шампионка Станимира Петрова. Тя открива сесията с мач в кат. до 51 кг срещу Антония Папуцаки от Гърция. По-късно на ринга ще се качат и Душко Благовестов (56 кг) срещу Фредерик Йенсен от Дания, и Антон Димитров (75) срещу Салваторе Каваларо от Италия.

В същата сесия, но на ринг Б, ще излезе и носителят на купа "Странджа" за 2012 година Стефан Иванов. В категория до 56 кг той ще боксира срещу Цзявей Чжан от Китай.
Във вечерната сесия (от 19:30 ч.) ще се изявят и последните двама национали - Елиан Димитров (60 кг) срещу Ала Шили от Тунис и Симеон Чамов (69), който е актуалният носител на трофея, срещу Микел Нилсен (Дания).

Още трима българи ще боксират днес - Николай Коев, Николай Асенов и Петя Станева ще се състезават от името на своите клубни отбори.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS