Двамата български представители в категория до 56 кг на боксовия турнир „Странджа“ Душко Благовестов и Стефан Иванов бяха на противоположния полюс на настроението след мачовете си. Първият спечели срещата си по точки с единодушното решение на съдиите (3:0) над датчанина Фредерик Йенсен, а вторият загуби с 0:3 от китаеца Жан.

За Душко това бе първи мач от година и половина насам, по-голямата част от която той изкара в Норвегия. Последният му мач бе на младежката олимпиада в Нанджин през 2014 г., където спечели сребърен медал.

„По принцип съм нервен преди всеки първи мач на което и да е състезание. Сега обаче бях още повече, тъй като не съм играл от доста време. От нерви дори телевизора не пускам вкъщи. Доволен съм обаче, че спечелих и за следващите срещи ще съм по-спокоен и концентриран“, заяви Благовестов.

Всъщност той отстрани датчанина, елиминирал Стефан Иванов още в първия кръг на европейското първенство в Самоков миналата година. За жалост носителят на купа „Странджа“ 2012 и сега отпадна след първия си мач.

„Стефан трябваше да бъде по-агресивен и да вкара повече удари на китаеца. Той е цар да губи равностойни мачове“, съжаляваше след срещата на Иванов помощник треньорът на националите Палми Ранчев.

Така България остана с един представител в тази категория, а съперник на Душко на 1/4-финалите ще бъде англичанинът Питър Макгрейл, победил с 3:0 гласа Диего Перейра от Испания. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS