Дилиан Уайт се надява, че победа над Робърт Хелениус ще му гарантира битка за световната титла в тежка категория на WBC, но това никак не му е достатъчно, той се е насочил към още две огромни битки, които да последват успеха му. 

Уайт ще се изправи срещу "Северния кошмар" тази събота в битка за сребърната титла на WBC в тежка категория на стадион "Милениум" в Кардиф, Уелс.

Уайт продължава да се стреми към двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър и докато това е основната му цел, той не откъсва очи и от евентуален реванш с шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа.

"Уайлдър е позор за бокса. Искам да се поставя в такава позиция, която да го задължи да се бие с мен, защото той няма да го направи доброволно. Той е идиот, който не е направил задължителна защита на титлата си от две години, а Джоузеф Паркър защитава титлата си само в интернет. Това казва всичко!", заяви Уайт.

"Джошуа е човекът в момента, искам реванш с него. Но първо бих искал да се бия с Уайлдър или може би с Паркър, те са двамата най-слаби световни шампиони. Искам да победя тях и след това да подготвя масивен реванш с Джошуа на стадион "Уембли" или дори в някоя друга страна - дори бих се бил в Нигерия", добави Уайт.

Първата стъпка за стартирането на този грандиозен план на Уайт трябва да бъде направена тази събота, когато той ще се изправи срещу Робърт Хелениус, което изобщо не е лесна задача.