Поставеният под №3 претендент на WBC в тежка категория Дилиан Уайт заяви, че ще направи живота труден на Робърт Хелениус, когато двамата се изправят един срещу друг за сребърната титла на WBC този уикенд в Кардиф. Уайт иска да си осигури среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър през 2018-та година и знае, че впечатляваща победа над Хелениус ще бъде огромна крачка към осъществяването на това негово желание.

"Уайлдър е позор за бокса. Искам да се поставя в такава позиция, която да го задължи да се бие с мен, защото той няма да го направи доброволно. Джошуа в момента е номер едно. Той държи няколко колана и е единственият, който се бие срещу сериозни имена в бокса. Уайлдър е идиот, той не е направил задължителна защита на титлата си от две години, а Джоузеф Паркър защитава титлата си само в интернет. Това казва всичко!", заяви Уайт.

На първо време обаче Уайт трябва да се погрижи за Хелениус, който обеща да унищожи мечтите на Уайт за среща с Уайлдър.

"Не мисля, че той обича разгорещените битки, а нашата ще бъде точно такава. Той трябваше да бъде следващият Владимир Кличко, наистина го бутаха в тази насока на един етап от кариерата му, но нещо не му се получи. Той наистина има няколко попадения по пътя си и е много по-опитен в сравнение с мен, но това няма да му помогне ни най-малко", заяви Уайт.

Битката между Уайт и Хелениус ще бъде част от огромната екшън вечер в Кардиф, където Джошуа ще защитава световните си титли срещу Карлос Такам. Във въпросната вечер ще се разиграят още две световни титли. Шампионката на WBA в лека категория Анахи Санчес ще защитава колана си срещу Кати Тейлър, а Кал Яфай ще брани титлата си на WBA в категория супер муха срещу японския претендент Шо Ишида.