Шампионът по бокс на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) ще има лесна битка в събота вечер в Кардиф, когато ще защитава титлите си срещу Карлос Такам, според Дилиан Уайт.

Такам ще влезе в тази битка след 12-дневно предизвестие, след като най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев се оттегли от битката с контузия в рамото. Дилиан Уайт също ще вземе участие в боксовата вечер и ще се изправи срещу Робърт Хелениус в битка за сребърната титла на WBC в тежка категория, която ще даде възможност на победителя да се изправи срещу шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър.

Дилиан Уайт вярва, че Карлос Такам е прекалено малък, за да представлява каквато и да е заплаха за шампиона Джошуа.

"Мисля, че това ще е лесна битка за Джошуа, защото въпреки че Карлос Такам е силен, той няма да причини никакви проблеми на Джошуа. Карлос е твърде дребен. Той ще прекара цялата нощ, бягайки от дясната ръка на Антъни Джошуа и ще бъде свършен за четири или пет рунда", заяви Уайт.

Карлос Такам

източник: Gulliver/GettyImages

Преди няколко дни Джошуа разкри, че когато Кобрата се оттеглил от битката с него, той незабавно поискал реванш с Уайт.

Джошуа и Уайт имат дългогодишно съперничество. Дилиан има победа над Антъни от 2009-та година, когато двамата се срещат на аматьорско ниво. Те се срещнаха и на професионалния ринг през 2015-та година, но тогава Джошуа нокаутира Уайт в седмия рунд, въпреки че имаше проблеми със сънародника си по-рано в срещата.

"Дилиан беше първият човек, които поисках да замени Пулев след неговото оттегляне, защото в кариерата си съм имал две незабравими нощи, едната е след победата над Кличко, а другата е след победата над Дилиан. Те двамата изкараха най-доброто от мен и срещу тях научих много", заяви Антъни Джошуа.