Повече от отлично стартира 19-ото Балканското първенство по таекуондо, което тази година се провежда в Одрин, Турция. 

Участие взимат 8 държави и над 1200 състезатели във всички възрастови групи. Само в първия състезателен ден България спечели седем златни, четиринадесет сребърни и десет бронзови медала. 

Световният шампион за кадети Александър Джорджев прибави и балканска титла в своята богата колекция за тази година. "Гладиаторът" грабна златния медал в категория до 57 кг. с категорични победи. В първата среща отстрани състезател на домакините с 13 на 4, а във втората, която бе за класиране на финал отново не даде шанс на силните таекуондисти от Турция, побеждавайки с 27 на 6. На финала Джорджев отново показа голямата си класа и грабна златния медал, след като двубоят му с таекуондист на Румъния бе прекратен заради превъзходство в резултата 30 на 4.

Европейският шампион за кадети Даниел Ладжев в кат. до 49 кг. също последва успеха на Джорджев и стана балкански шампион. Състезателят на ТК "Августа" отнесе представител на Босна и Херцеговина на старта, последва много ценна победа над турчин с 19 на 18, което го прати на финала. Там Ладжев се изправи срещу опитен таекуондист на Сърбия, но не му даде шансове и в крайна сметка се нареди на най-високата стълбичка на победителите, грабвайки златния медал.

Митко Стойнов в кат. до 45 кг. извървя тежък път до златото, след като във всички срещи имаше за съперници представители на домакините. Той показа българския дух и с категорични победи позлати своята игра ставайки балкански шампион.

При жените най-добрата наша състезателка Никол Чорбанова успя да се поздрави с първото място и титлата балканска шампионка в кат. до 53 кг. Тя отстрани състезателка на Сърбия с 5 на 0, а в решителната битка за златото не даде шансове на представителката на Босна и Херцеговина побеждавайки с 8 на 2.

Сребърни медали спечелиха Йордан Колев в категория до 80 кг., Виктор Александров, Габриела Кацарова, Калина Петрова, Кирил Механджийски, Николет Костова и Емилия Тасева. Бронзови отличия взеха Георги Тасков, Ралица Петрова, Димитър Гешев и Кристиян Златев. 

С този си грандиозен успех българските таекуондисти заемат второ място във временното класиране, като пред нас е тимът на Турция, а трети са представителите на Сърбия. Това става въпреки многото технически проблеми, които накъсаха състезателния ден и множеството съдийски грешки. 

Днес излизат състезателите при юношите, кадетките и останалите мъже и жени.

В дисциплината Пумсе България спечели 3 златни медала. Един при отборно кадети момичета, и два в индивидуалните дисциплини. Освен това България взе още 7 сребърни и 7 бронзови медала. В генералното класиране сме на трето място след Турция и Сърбия.