Добра новина за спортистите, а и не само за тях. От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи, което да позволи на хората да излизат навън. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци. С него беше заместник-регионалният министър Николай Ненков.

Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май. Борисов уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това, пише Dariknews.

"Обмисляме закон, който да задължава например носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките - да могат кредитите да не се изплащат в сроковете и", коментира министър-председателят.

"Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", коментира премиерът.

Това е отлична новина за спортистите, които при евентуалното падане на мерките за парковете ще могат да тренират индивидуално.