Мистериозните ръкавици, с които ще се бият тази вечер Владимир Кличко и Кубрат Пулев, са изключително неизвестни на спортната общественост.  Нито един друг боксьор не използва американската марка.

Проверка на Нова телевизия установи, че компанията, изработила ръкавиците, съществува едва от 2010 година. Фирмата няма представители в Европа, а както самият Пулев заяви е изключително трудно да се намерят техните продукти дори и в САЩ.

Модификацията на ръкавиците, които двамата трябва да използват в Хамбург, направи своя дебют през април тази година. Те бяха използвани за първи път на срещата между Владимир Кличко и Алекс Лиапай.

Кобрата имаше само 36 часа, за да свикне с новата си придобивка, благодарение на която ще решава може би най-важния си мач в живота. Кобрата получи ръкавиците си вчера по време на кантара.

Мача можете да гледате в Gong.bg на адрес http://gong.bg/livestream.Срещата се предава по Нова телевизия, a студиото започва в 23.00 часа. Коментар може да слушате и в ефира на Дарик радио.