Легендарни български боксьори и треньори изразиха подкрепата си за Кубрат Пулев преди историческия мач за световната титла в тежка категория срещу Владимир Кличко довечера в Хамбург.

Мачът е тази вечер и можете да го наблюдавате в Gong.bg на живо тук - http://gong.bg/livestream, както и по Нова телевизия. Студиото преди мача стартира в 23.00 часа. Очаквайте и коментар на живо по Дарик радио.

Сред присъстващите в Пресклуб „България“ бяха имена като Петър Лесов, Ангел Ангелов, Даниел Петров, Георги Стоименов, Цачо Андрейковски, Емил Чупренски.

„Искрено желая успех на Кобрата. Той е велик боксьор. Кобрата е скрито оръжие и не трябва да го подценяваме. За мен той е велик боксьор, защото е в тежка категория“, заяви Георги Стоименов.

„Цяла България гледа с широко отворени очи. Всички искат победа за Кубрат. От сърце му желая успех. На 90 и повече процента съм сигурен, че може да успее. Ако в първите 3-4 рунда Кубрат наложи своята тактика съм сигурен, че ще има успех. Случва се и фаворитът да загуби“, пък сподели Ангел Ангелов.

Ангел Ангелов

източник: БГНЕС

„Кубрат се настройва в зависимост от противника. Кличко е голям дразнител. Кобрата е много добре подготвен и се надяваме на победа. Кубрат трябва да спечели, за да поднесе тази победа в памет на баща си“, бяха част от думите на Петър Лесов.

„Най-после настъпи моментът, когато можем да наблюдаваме един голям двубой между двама исполина – добри боксьори. Надявам се, че Кубрат е мобилизиран и добре подготвен и физически, и психически. Дано най-сетне пречупи този Кличко. Няма непобедими. Трябват му мощни и точни удари. Нямам търпение“, разкри от своя страна Даниел Петров.

Даниел Петров

източник: БГНЕС

„Трудна среща, но не е невъзможно Кубрат да победи. Аз смятам, че ще успее. Всеки боксьор се настройва различно за мача. Кубрат е силен, здрав човек. Може да се справи“, каза Чупренски, цитиран от БГНЕС.

„Аз съм доволен от това, че тази среща на Кубрат е повод за повечето от хората в България да забравят за политическите, икономическите проблеми. Всички сега говорят за бокс. Засегнах се малко от това, че дори Кубрат сравнява постижението си с тези от футбола и мачовете на България през 94-та година. Не може да става дума за сравнение, според мен. Футболът е колективен спорт, а при бокса не е така. Самият факт, че е претендент номер 1 е достатъчно. Постижението му може да се сравни с това на Юрий Гагарин, когато разбрахме, че ще е първият човек, който ще лети в Космоса“, категоричен бе Цачо Андрейковски.