Непобеденият на професионалния ринг Кубрат Пулев може да сложи край на царуването на Владимир Кличко като световен шампион в тежка категория. Българинът има 20 битки, в които няма поражение, докато украинецът е лидер в категорията години наред.

Мача на живо можете да гледате в Gong.bg на адрес http://gong.bg/livestream. Срещата се предава по Нова телевизия, като студиото започва в 23.00 часа. Коментар може да слушате и по Дарик радио.

Няколко факта, които трябва да се знаят и помнят:

Кубрат Пулев е на 33 години, по-нисък, но малко по-тежък от украинеца. Българинът е висок 1.94 метра, докато Кличко е 1,98 метра.

Кубрат Пулев тренира в бивш училищен салон в покрайнините на бившия Източен Берлин. Живее в тризвезден хотел, собственост на негов български приятел. За българина боксът не е бизнес, а смисъла на живота.

В същото време Владимир Кличко тренира в луксозен курорт в Аевстрия, притежава цял арсенал от помощници.

Владимир Кличко е на 38 години и прекарва времето си в тренировки между Германия и Калифорния.

Кантарът преди мача показа, че украинецът е 111,5 килограма, докато Кобрата е 112.

Владимир Кличко хвърли сянка върху мача, след като отказа да се бие на 6 септември, заради контузия в бицепса. Последваха подхвърляния между двата щаба, а съмненията за отдръпване останаха в полето на украинеца.

Целият щаб на Кубрат Пулев не бе допуснат на пресконференцията преди мача. В отговор, българинът отказа да влезе в залата заедно с Владимир Кличко, заставайки плътно зад своя екип, който също има право да сподели този момент с боксьора.

Българинът беше подложен на редица допинг проверки по време на подготовката си, за разлика от своя опонент, който не е задължен да дава проби.

Кубрат Пулев изрази недоволството си и от ръкавиците, с които трябва да излезе на ринга, които са произведени от фирмата, снабдяваща Кличко.

И двамата боксьори са популярни със своите прякори. Българинът еизвестен като Кобрата, а украинецът – Железният чук.

Кубрат Пулев е непобеден в 20 мача, 11 от които с нокаут. Опитът на Владимир Кличко обаче е поразяващ. Активът му е 62-3, от които 52 нокаута. Последната му загуба бе през 2004 година срещу Ламон Брюстър.

И двамата боксьори имат своите нежни половинки зад себе си, които само допълват осанките им на „мачовци“. Зад Кобрата е певицата Андреа, докато в ъгъла на Владимир Кличко застава холивудската актриса Хейдън Пенетиър, която е бременна и очаква дете от боксьора. Според предварителните прогнози и двете няма да бъдат в Арена О2 в Хамбург.

В крайна сметка, според специалистите, Кубрат Пулев може да се окаже най-сериозното предизвикателство за Владимир Кличко от години насам. Украинецът ще заложи на своя опит, докато Кобрата е завършен боксьор, който има младостта на своя страна.