Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) отчаяно иска да демонстрира различни умения, за да игради своето наследство и заяви, че е нереалистично да вярва, че ще нокаутира всеки противник.

Непобеденият британец има репутация на мощен нокаутьор, тъй като едва три от 19-те му срещи са продължили повече от три рунда.

Джошуа трябваше да защитава титлите си срещу най-добрия професионален боксьор на България Кубрат Пулев, но контузия в рамото принуди родния атлет да се оттегли от тази среща. Само няколко часа, след като стана ясно за контузията на Кобрата, Джошуа вече имаше нов противник за 28-ми октомври - Карлос Такам.

В сравнение с Кобрата, Такам е по-нисък и има по-малак обхват, но Джошуа ще бъде мотивиран да докаже, че е способен да се адаптира към всякакви ситуации на ринга. Експлозивната му сила и бруталните нокаути са му спечелили огромни орди от фенове, но британецът настоява, че този стил няма да работи срещу всеки противник.

Джошуа: Такам е много по-опасен от Кубрат

Еди Хърн явно не е притеснен от смяната на противника и дори говори за евентуалните битки на неговите клиенти през следващата година. През следващата година той иска Джошуа да се бие поне три пъти, като две от тези битки да бъдат за обединяване на колани.

Най-голямата битка, която стои пред Джошуа е тази с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО), който ще защитава колана си срещу Бърмейн Стивърн на 4-ти ноември.

Хърн вече има план за следващата година. Той смята, че трябва да бъде направена битка между Дионтей Уалдър и Дилиан Уайт, а победителят от нея да се срещне с Антъни Джошуа. Не е зле, двама от неговите бойци ще направят доста пари, включително и той, разбира се.

"Мисля, че битката пред Уайлдър е само една за следващото лято. Бих искал той да се бие с Дилиан Уайт, искам да кажа, че съм говорил днес с момчетата на Уайлдър и те се съгласиха - победителя среща Джошуа. Гледаме и към Паркър, с него може да се срещнем февруари или март, но може да имаме задължителна защита на WBA по това време, не знам", заяви Еди Хърн.

"Но основната ни цел е да се бием три пъти през следващата година и бих искал две от тези битки да бъдат за допълнителни колани, но това не винаги е така, но целта е Джошуа да стане безспорен шампион на света в тежка категория", добави Хърн.

Победителят от Джошуа-Такам ще се бие с Кобрата

Уайлдър уверен, че ще се бие с Джошуа през 2018-а