Дионтей Уайлдър е все по-уверен, че битката за обединение на световните титли с Антъни Джошуа ще се състои в САЩ през следващата година.

Шампионът на UFC в тежка категория ще направи следващата си защита на титлата срещу Бърмейн Стивърн на 4 ноември. Седмица по-рано Джошуа ще защитава титлите си на WBA и IBF срещу Карлос Такам в Кардиф на 28-ми октомври. Англичанинът трябваше да направи защитите срещу най-добрия професионален боксьор на България Кубрат Пулев, но контузия в рамото попречи на родния атлет да влезе в тази така жадувана битка.

След като евентуално направят успешни защити на титлите си, Уайлдър се надява двамата да се срещнат през новата година.

"Всеки знае срещу кого искам да се изправя, 2018-та година ще бъде великолепна за бокса. Ще бъдат зададени много въпроси и ще бъде отговорено на много молитви. Знам, че един ден нещата ще се случат и мисля, че този ден ще настъпи през следващата година", заяви Уайлдър

"Всички фенове на бокса искат тази битка. В момента тя е достатъчно голяма и няма нужа от повече реклама. Ние сме в тежка категория, всички по света говорят за нас", добави той.

Уайлдър е категоричен, че срещата трябва да се проведе в Щатите и вярва, че в интерес на Джошуа е да пресече Атлантическия океан.

"Тук не знаят за Джошуа, но затова е в техен интерес да се бият тук. Ако те дойдат тук, това ще е страхотно и за тях. Хората тук наистина не го познават, но това е начинът, по който могат да го опознаят. Няма да се случи, но само си представете, ако ме победи", завърши с провокация Уайлдър.