Спекулациите, че с оттеглянето си от мача срещу Антъни Джошуа, Кубрат Пулев ще загуби позицията си на задължителен претендент за световната титла на IBF, се оказаха неверни.

Нещо повече - със сигурност победителят от предстоящия мач между Антъни Джошуа и Карлос Такам ще трябва да се боксира с Кобрата, който остава задължителният претендент за пояса. Това потвърди пред NOVA директорът Връзки с обществеността на IBF Жанет Салазар.

Единственото неприятно е, че въпросният мач може да се проточи във времето, тъй като шампионът преди това ще трябва да направи задължителните защити и на другите си пояси.

"Джошуа ще се бие с Карлос Такам, който е №3 и е водещият възможен претендент, който да удовлетвори задължението на Джошуа да се бие за титлата на IBF след оттеглянето заради контузия на Пулев. Пулев няма да загуби мястото си в нашата ранглиста и ще остане задължителен претендент за титлата. Победителят от Джошуа/Такам ще трябва да се бие с Пулев, когато дойде време той да защитава отново титлата си в IBF", заяви Салазар.

IBF: Пулев остава официален претендент за титлата

Треньор на Пулев: Такава травма идва при форсиране на подготовката

Кобрата: Решението не беше лесно, не всичко е пари

Пулев за Дарик: Приключвам с бокса за октомври, оставам претендент за титлата