Истинска словесна война е на път да се разрази между щабовете на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, въпреки че тепърва Джошуа ще се бие с Кубрат Пулев, а не с шампиона на Световния боксов съвет (WBC).

На 4 ноември Уайлдър излиза да защитава своята титла срещу Бърмейн Стивърн от Канада, след като Луис Ортис даде положителна допинг проба.

В интервю, цитирано от Independent, Уайлдър обвини Джошуа, че е купил първата си титла и заплаши всички свои съперници, че ще ги наранява до "степен повече да не искат да живеят".

"Те вече са ужасени от мен и когато казвам "ТЕ", имам предвид топ боксьорите от свръхтежка категория," заяви Уайлдър. "Не казвам, че всички се страхуват, знам, че някои искат да се бият с мен, но в сърцата им има страх. Когато съм на ринга, съм заплаха за живота им. Там съм Бронзовия бомбардировач. Извън ринга, съм просто Дионтей."

Той се обяви за една обединена дивизия и събиране на поясите. Според Уайлдър, не Джошуа, а той е бил първият, който е поискал подобно обединение.

"Джошуа знае какво искам аз. Всички знаят. Еди Хърн знае. Феновете знаят. Аз искам него," продължи Уайлдър. 

"Той не може да каже, че е най-добрият. Той дори не знае дали е най-добрият, и все пак е шампион. Те си купиха първия пояс от Чарлс Мартин, сигурен съм. Той не беше готов, но след като се озова в тази позиция, вече няма как да си признае, че не е готов. Хората започват да говорят за теб, когато си шампион. Ти си страхливец, щом не говориш сам за себе си. Аз говоря за себе си и казвам, че съм най-добрият. Така че нека да видим кой е," призова Уайлдър Джошуа.

Уайлдър се закани на Джошуа и отписа Кубрат

Джошуа призна, че се страхува от Пулев и Уайлдър

Легенда в бокса: Антъни Джошуа още не е суперзвезда

Еди Хърн: След Пулев, мач в чужбина, после Уайлдър